1. Complete voedingsstoffen
Eieren bevatten alle voedingsstoffen voor een kuiken voor het geval ze worden bevrucht. Een volwaardig ei bedraagt 72 calorieën, 6 gram eiwit, 5 gram vet en 0,4 gram koolhydraten en niet te vergeten de vitaminen en de mineralen. Eigeel bevat de vitamine A, D, E, K, calcium, koper, ijzer, mangaan, fosfor, selenium en zink en 40% van het eiwit. Eiwit bevat vitamine B, magnesium, kalium, natrium en 60% van het totale eiwit.

2. Essentiële aminozuren voor het gehele lichaam
Eieren bevatten 9 essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft. De meeste complete proteïne producten komen uit dierlijke producten, hoewel die soms wel prijzig kunnen zijn. Dit in tegenstelling tot eieren, een doosje eieren zou je al kunnen krijgen voor nog geen €2,-. Hiermee is het een goedkope oplossing om de essentiële aminozuren voor je lichaam te verkrijgen.

3. Eieren brengen balans in je ontbijt
Wanneer je eieren eet bij je ontbijt breng je balans erin, helemaal als je er een vettige hap bij neemt. De proteïne in eieren zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je langer ‘vol’ zit. Hierdoor zul je niet zo snel naar snacks grijpen.

4. Eieren zijn veelzijdig en culinair
Er zijn veel mogelijkheden om een ei op te dienen. Je kunt het simpel houden door een ei te koken, pocheren, of te bakken.

5. Eieren hebben geen slechte invloed op het lichaam
Er hebben meerdere onderzoeken uitgewezen dat eieren bloedproppen kunnen voorkomen, hiermee wordt ook de kans op een hartaanval en een beroerte vermindert.

Vitaminstore is dé moderne health specialist.

Heb je wat gehad aan onze tips? Deel dan dit artikel zodat anderen net zoals jou hiervan gebruik kunnen maken! Dit kan door middel van onderstaande social media knoppen ;). Heb je zelf nog tips? Reageer dan hieronder!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis onze gezonde tips en recepten niet langer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in,