Er zijn veel mensen die het belang van goede hardloopkleding onderschatten totdat zij de juiste kleding aantrekken. Het is een eenmalige investering die jaren mee kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een goede thermoshirt, hardloopbroek, sokken etc.

Thermokleding
Door het dragen van de juiste thermokleding zul je in de buitenlucht veel minder last hebben van je eigen zweet. Vergeet natuurlijk niet dat in de winter de juiste thermokleding ervoor zorgt dat je lichaamswarmte goed wordt vastgehouden.

Hardloopjack
Bij een hardloopjack moet je erop letten dat je een jack hebt dat ademend is, hierdoor zal het vocht van je lichaam ook goed afgevoerd worden. Een goed hardloopjack is winddicht en regenbestendig, hierbij wordt er natuurlijk gedacht aan je gezondheid. Wanneer je de juiste thermokleding draagt en ook nog eens een goed hardloopjack dan heb je een goede bescherming voor je bovenlichaam.

Hardloopbroek
Er zijn verschillende soorten hardloopbroeken, je hebt ze in de vorm van korte broeken en natuurlijk ook in lange vormen. De meeste hardloopbroeken hebben een binnenbroek.

Sports male NL 011015 - 250615 468x60

Sokken
Ook voor het hardlopen zijn er speciale hardloopsokken, deze zijn er omdat deze het vocht beter afvoeren. Je moet erop letten dat de sokken die je haalt naadloos zijn, hierdoor loop je minder risico’s op blaren. De betere hardloopsokken hebben een hielbescherming en teenbescherming.

Handschoenen
In de winter zijn mensen snel geneigd om handschoenen aan te trekken. Dit is niet per sé nodig, wanneer je eenmaal bezig bent met hardlopen komen je handen vanzelf snel op temperatuur. Mocht je toch handschoenen aan willen trekken kun je gebruik maken van thermo handschoenen.

Muts
Bij lage temperaturen wordt het aangeraden om een muts te dragen. Mocht het zo zijn dat je last krijgt van een te koude gezicht, lippen of oren, dan kun je deze invetten met vaseline.

Sports female NL 011015 - 250615 468x60

Heb je wat gehad aan onze tips? Deel dan dit artikel zodat anderen net zoals jou hiervan gebruik kunnen maken! Dit kan door middel van onderstaande social media knoppen ;). Heb je zelf nog tips? Reageer dan hieronder!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis onze gezonde tips en recepten niet langer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in,