Genieten en Afslanken - Garnalen masala met roti

Ingrediënten

1 gesnipperd ui
1 teentje knoflook
5 cm gember geraspt
een bos koriander
olie
400 gr gehakte tomaatjes
150 gr rauwe gamba
1 geperste citroen

Masala
1 gedroogde chilipeper
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel vermalen zwarte peper
½ theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen koriander

Roti
150 gram volkoren brood
1 theelepel olijfolie
100 gr fijn gesneden spinazie


Bereidingswijze

We beginnen eerst met het maken van de Roti.
Mix de bloem, olie en spinazie met een snufje zout en 75 ml water. Bestrooi een oppervlak met een beetje bloem en kneed de mix tot één geheel. Laat het nu 10 minuten staan.

We gaan nu de masala maken, hiervoor gaan we de kruiden mengen, je zult een ‘spicymix’ krijgen.
Meng de gesnipperde uien, knoflook, gember en de koriander in een kleine blender. Bak de mix in 1 theelepel olie. voeg hier de ‘spicymix’ aan toe. Laat het nog ongeveer één minuut bakken voordat je de tomaten toevoegt. Eenmaal de tomaten toegevoegd laat je het 10 minuten bakken tot het wat dikker wordt.

Garnalen masala met roti

Verdeel het deeg voor de roti nu in tweeën en rol het op tot dunne broodjes. Laat ze ‘droog’ bakken in een koekenpan, laat ze ongeveer 3 minuten op iedere kant garen. Houd het warm terwijl je ondertussen de garnalen in de curry kunt gaan mixen.

Roer de garnalen in de curry en laat ze koken tot ze roze worden. Breng ze hierna op smaak door de citroensap en bestrooi het met de resterende koriander.

Heb je het recept geprobeerd en was het lekker? Deel dan dit recept zodat anderen net zoals jou hiervan kunnen genieten! Dit kan door middel van onderstaande social media knoppen ;).

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis onze gezonde tips en recepten niet langer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in,