Genieten en Afslanken - Gegrilde zwaardvis met gegrilde asperges.

Ingrediënten

1 handjevol verse koriander bladeren
1 groot ei
1 eetlepel citroensap
2 theelepels uitgelekte kappertjes
½ eetlepel Dijon mosterd
1 fijngesneden teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
250 gram asperges
250 gram zwaardvis steak


Bereidingswijze

We beginnen direct met het voorverwarmen van de grill, zet die op medium.

Pak een blender en pureer de koriander, het ei, de citroensap, de kappertjes, de mosterd en het teentje knoflook. Voeg er na smaak de zout en peper aan toe. Voeg er ook de 3 eetlepels olijfolie aan toe. Mix het geheel, maar zorg ervoor dat je het niet te dun maakt.

Pak een aantal spiesjes en doorprik de asperges ermee, maak er en ‘vlot’ van. Zorg ervoor dat je de asperges bestrijkt met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper. Doe dit ook voor het stuk zwaardvis, bestrijk het met olijfolie en breng het op smaak met zout en peper.

Grill de zwaardvis en de asperges, beide moet je ongeveer 1 à 2 keer omdraaien. Grill de vis tot die goudbruin is en net gaar, dit duurt ongeveer 6 minuten. De asperges moet je grillen tot ze iets verkoold en mals zijn, dit duurt ongeveer 8 minuten. Verwijder de spiesjes en plaats de vis en de asperges op een bord. Besprenkel nu de vis en de asperges met de saus die we gemixt hebben in de blender. Saus wat over blijft kun je koel bewaren, die blijft dan nog 3 dagen goed.

Eet smakelijk!

Heb je het recept geprobeerd en was het lekker? Deel dan dit recept zodat anderen net zoals jou hiervan kunnen genieten! Dit kan door middel van onderstaande social media knoppen ;).

Gegrilde zwaardvis met gegrilde asperges.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis onze gezonde tips en recepten niet langer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in,