Gewokte kip met rijst
Ingrediënten
- 200 g Rijst, zilvervlies, ongekookt;
- 520 g Kip, filet, rauw, 2 dubbele, in reepjes;
- 5 klein(e) Lente-ui, in ringen;
- 2 teentje(s) Knoflook, geplet;
- 1 stengel(s) Citroengras (sereh), in ringen;
- 2 hele Spaanse pepers, fijngehakt;
- 1 eetlepel Sojasaus;
- 1 koffielepel Sambal Oelek;
- 2 eetlepel(s) Olie;
- hoeveelheid naar smaak Peper;
- hoeveelheid naar smaak Zout.
Bereidingswijze
Kruid de kippenreepjes met voldoende peper en zout. Wok ze goudbruin in de helft van de olie. Haal de kip uit de wokpan en zet deze opzij (hou het warm).
Verhit in dezelfde pan de rest van de olie en bak hierin de lente-ui samen met de knoflook, het citroengras en de chilipepers. Voeg de Sambal Oelek toe om het gerecht pittiger te maken. Roerbak enkele minuten.
Blus het geheel met de sojasaus en laat enkele minuten sudderen. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg de kippenreepjes opnieuw toe aan de wok en laat deze warm worden. Roer het geheel goed door elkaar en kruid eventueel verder af met peper en zout. Serveer de rijst bij de wok.
Heb je het recept geprobeerd en was het lekker? Deel dan dit recept zodat anderen net zoals jou hiervan kunnen genieten! Dit kan door middel van onderstaande social media knoppen ;).