Ingrediënten

3 eetlepels met olive/advocado olie
4 kipdrumsticks (verwijder de huid)
4 kippendijen (verwijder de huid)
800 gram gamba’s
220 gram worst
1 rode ui (geschild en gesneden)
2 teentjes knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1 kg rijst
1,5 liter kippenbouillon
60 ml grapefruitsap
2 theelepels suiker
1200 gram tomatenblokjes
3 grapefruits (geschild en in stukjes gesneden)
handjevol verse koriander om te garneren


Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de drumsticks en dijen voor ongeveer 15 minuten aan beide zijden, mocht het nodig zijn kun je wat olie toevoegen.

Bak in dezelfde pan de garnalen, doe dit voor ongeveer 3 minuten. Haal ze daarna van het vuur af en zet ze even aan de kant.
Pak nu de chorizo en bak deze krokant, dit zal ongeveer 10 minuten duren.

Pak een schone pan en verhit hierin de olie op een matig vuurtje. Voeg hierbij de ui en knoflook toe, roer de paprikapoeder er ook doorheen en bak dit geheel voor ongeveer 2 minuten. Voeg de rijst toe en blijf doorroeren. Voeg de kipbouillon, het grapefruitsap, suiker, kip en tomaten toe en breng dit geheel aan de kook. Breng alles op smaak en zet het vuur iets lager (medium) en laat het voor 20 minuten sudderen.

Na 20 minuten kun je de garnalen toevoegen en dit voor ongeveer 5 minuten laten bakken. Haal het dan van het vuur en roer de chorizo.

Voeg stukken grapefruit toe aan het geheel en strooi er wat koriander overheen.

Eet smakelijk namens Genieten en Afslanken!

Heb je het recept geprobeerd en was het lekker? Deel dan dit recept zodat anderen net zoals jou hiervan kunnen genieten! Dit kan door middel van onderstaande social media knoppen 😉

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis onze gezonde tips en recepten niet langer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in,