Hoe moet je je haar wassen?

Hoe moet je je haar wassen?

Je doet het waarschijnlijk dagelijks, je haren wassen, maar doe je het op de juiste manier? Wanneer je dit niet in de gaten hebt dan zul je je eigen haar beschadigen. Als je de juiste technieken toepast dan merk je een wereld van verschil in de gezondheid van je haar, de veerkracht en de glans.

1. Begin met een spoeling.
Net als de was in de wasmachine heeft je haar eerst een spoeling nodig voordat je het wast met shampoo. Warm water opent de hoofdhuid, wat ervoor zorgt dat vuil dat vastzit in het haar eruit wordt gespoeld. Wanneer je haar in warm water wordt gespoeld wordt je hoofdhuid ietwat geopend waardoor het de oliën kan opnemen, hierdoor zul je sterker haar krijgen.

2. Als je lang haar hebt gebruik eerst een conditioner.
Als je haren over je schouders vallen dan moet je je haren extra goed verzorgen. Dit voorkomt dat je dode punten gaat krijgen. Dit kun je voorkomen door een kleine hoeveelheid conditioner lichtjes door je haren te halen voordat je je haren gaat spoelen met shampoo. Hierdoor zal je haar zachter worden en ook meer glans krijgen.

3. Shampoo aanbrengen.
De shampoo moet je eerst aanbrengen bij het haar dat dicht op de hoofdhuid zit, dit haar is het jongst en het zachtst. De beste manier om de shampoo aan te brengen is door te beginnen bij de hoofdhuid en het langzaam en rustig naar de punten toe te werken.

Gebruik niet meer shampoo dan nodig is.

4. Wees voorzichtig.
Teveel wrijving met je haar kan de buitenlaag van je haren beschadigen, dit kan leiden tot breuken in je haar en kroeshaar. Was je haren altijd met liefde.

Begin met het aanbrengen van de shampoo op de hoofdhuid. Hierdoor zal de bloedtoevoer naar je haren worden gestimuleerd, dit kun je stimuleren als je gebruik maakt van verticale bewegingen en een lichte druk op je hoofdhuid.

Let op bij de punten, dat je die niet ‘kapot wast’.

5. Niet uitspoelen en nogmaals herhalen.
Wanneer je je haren hebt uitgespoeld moet je het niet direct nogmaals doen. Eén keer je haren wassen is meer als voldoende. Tenzij je haren erg vuil zijn en de shampoo de eerste keer niet genoeg heeft geschuimd.

6. Voeg conditioner toe vanaf het midden tot aan de punten
Nadat je je haren hebt gewassen met shampoo moet je het water uit je haren uitknijpen. Klip je haren omhoog en breng conditioner aan, dit moet je vanaf het midden doen tot aan de punten. Laat de conditioner in je haar trekken, hoe langer de conditioner intrekt in je haren hoe beter het wordt geabsorbeerd.

Breng de conditioner niet aan bij de hoofdhuid.

7. Eindig met het haar uitwassen met koud water.
Na een tijdje moet je je haar gaan uitwassen met koud water, dit zorgt ervoor dat je haren meer gaan glimmen.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis onze gezonde tips en recepten niet langer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in,