Heb je wel eens het gevoel gehad dat je enthousiast bent over je nieuwe relatie, een nieuwe mogelijkheid of je hebt iets nieuws geleerd en op een gegeven moment verandert dat fijne gevoel in angst? We hebben dat allemaal wel eens meegemaakt.

Zelf hebben we gemerkt dat dit wordt veroorzaakt door één van de volgende redenen:
Te hoge verwachtingen.
Negatief eigenwaarde.
Gebrek aan ervaring.
Onzeker over jezelf.

De oplossing is om zelfverzekerder te worden en dit is te leren, je dient te leren hoe je met je negatieve gedachten en angsten om moet gaan. Dit kun je bereiken door te oefenen.

Er zijn twee belangrijke elementen die bijdragen aan het zelfvertrouwen.
De beweegreden
Als we onszelf met iemand anders vergelijken uit de eigen omgeving die een bepaald doel heeft behaald. Hierbij zul je kunnen denken dat je hetzelfde doel ook kan behalen omdat diegene het ook heeft behaald. (Bijvoorbeeld: “Zo, Angelique is in twee weken maar liefst 3 kilo afgevallen. Dat kan mij ook lukken omdat we bijna hetzelfde startgewicht hebben en als zij het kan dan kan ik het ook.”)

De eigenwaarde
Het gevoel van eigenwaarde verwijst naar het gevoel wanneer je bepaalde gelukkige gebeurtenissen meemaakt in je leven. Het is een gevoel dat als je eraan denkt dat het je motiveert.

Geniet van een heerlijke sauna

Zelfvertrouwen opdoen

Zelfvertrouwen kun je oefenen, en wanneer je het eenmaal onder de knie hebt dan heb je vanuit jezelf zelfvertrouwen. Dat is wat wij willen bereiken!

Zoek de tegenwerkende gedachten
Zoek de gedachten die je het gevoel geven dat je geen zelfvertrouwen hebt. Iets wat je tegenhoudt om zelfverzekerd te zijn. (Bijvoorbeeld: “Ik haal het niet” of “Ik ben niet goed in …”)

Waar ben je goed in?
Beschrijf je eigen positieve punten en schrijf er motivatiezinnen bij. (Bijvoorbeeld: “Ik ben goed in voetballen, maar als ik nog meer train en me goed concentreer dan kan ik een prof worden.”)

Oefen in nieuwe situatie’s
Probeer in nieuwe situatie’s zelfverzekerd te zijn, dit gebeurt niet over één nacht ijs.

Evalueren
Bekijk wat goed werkt, waarbij je zelfvertrouwen krijgt. Bekijk ook wat er minder gaat, probeer de situatie te begrijpen. Als iets goed uitpakt, pak het op voor een volgende situatie.

Wees niet bang om te falen.
Iedreeen heeft wel eens een moment van afgang, want een afgang is de volgende stap naar een succes.

Geloof
Je moet in jezelf geloven, je moet geloven in je eigen vaardigheden, in je eigen ideeën. Hiermee krijg je ook vanzelf geduld, en hiermee komen je eigen dromen uit.

Wanneer je zelfvertrouwen hebt en je gelooft in je eigen vaardigheden, dan word je vanzelf succesvol en straal je zelfvertrouwen uit.

Heb je wat gehad aan onze tips? Deel dan dit artikel zodat anderen net zoals jou hiervan gebruik kunnen maken! Dit kan door middel van onderstaande social media knoppen ;). Heb je zelf nog tips? Reageer dan hieronder!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis onze gezonde tips en recepten niet langer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in,