Genieten en Afslanken - Ricottapannekoek met aardbei.

Ingrediënten

150 g ricotta
200 ml magere melk
3 eieren (gesplitst)
90 g bloem
½ theelepel bakpoeder
snufje zout
1 theelepel vanillesuiker
20 g rietsuiker
2 eetlepels olijfolie
200 g aardbeien (in dunne plakjes)


Bereidingswijze

Meng de ricotta met de melk en de eidooiers. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
Meng nu het ricottamengsel door het bloemmengsel tot één glad geheel.
Klop in een kom de eiwitten stijf met een garde en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de vanillesuiker en de rietsuiker toe. Spatel de eiwitten luchtig door het beslag.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en giet met een soeplepel het beslag in de pan.
Leg een aantal dunne plakjes dunne aardbeien op het beslag.
Bak de pannenkoek ± 3 minuten op middelhoog vuur. Doe dit ook met de volgende pannenkoeken totdat het beslag op is.

Genieten en Afslanken - Het 7x7 afslank receptenboek.

Heb je het recept geprobeerd en was het lekker? Deel dan dit recept zodat anderen net zoals jou hiervan kunnen genieten! Dit kan door middel van onderstaande social media knoppen ;).

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis onze gezonde tips en recepten niet langer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in,