Het weekend komt eraan!

De werkweek zit er bijna op en het weekend komt eraan. Het is tijd om uit te rusten van de werkweek. Ga er lekker van genieten!

Bedenk nu wel goed met wat je in het weekend gaat doen. Je hebt immers de hele week een dieet gevolgd. Het is zonde om dat nu in het weekend op te geven.

Een feestje

Velen gaan ieder weekend lekker uit, de een drinkt een biertje de ander gaat lekker dansen. Het dansen kan zeer zeker helpen bij het afvallen, maar het biertje is zeer zeker niet in het voordeel als je wilt gaan afvallen.

Als je gaat feesten, geniet ervan en dans zoveel als je kan. Als drankje verdien je dan wel een light-drankje of pak het slim aan en drink een spa-rood/blauw.

Wat te doen?

Weet je niet precies wat je wilt gaan doen in het weekend? Denk er dan goed over na, pak niet zomaar de Playstation. Probeer iets actiefs te doen, denk hierbij aan het opknappen van je tuin of het maaien van het gras. Neem een wandeling in het bos of ga een stuk hardlopen.

Je kunt ook je vrienden uitnodigen om een potje te gaan voetballen, basketballen of een andere leuke sport. Dit zijn allemaal sporten die je zowel buiten kan spelen als binnen in een zaal.

Je hoeft niet naar de sportschool te gaan om je oefeningen te verrichten. Voor de afwisseling kun je ook wat anders doen, zolang het maar een actieve bezigheid is.

Winkelen

Winkelen in het centrum is een advies dat wij niet graag geven. Er zijn genoeg plekjes waar hapjes worden aangeboden om ze te proeven. De sfeer is meestal zo dat je wordt verleid door lekkernijen.

Ons advies is om dit soort plekken te vermijden of om niet met een lege maag te gaan winkelen. Zorg ervoor dat je hebt gegeten voor je gaat winkelen, verlaat het winkelcentrum voordat je honger krijgt.

Schoonmaken

Je huis zal wel toe zijn aan een schoonmaak, wat is een betere manier om af te vallen dan door je klusjes te verrichten. Je kunt honderden calorieën verbranden door simpele klusjes uit te voeren zoals vegen, dweilen en het vuil buiten te zetten. Wil je wat extra calorieën verbranden voer dan een grote schoonmaak uit, zoals de ramen erbij zemen, stofzuigen etc..

Bewust van speciale traktaties

Let goed op met wat je eet wanneer je een speciaal weekend hebt. Of het nu een vrouwenavond is of een verjaardag. Wees je bewust van je dieet en eet niet overdreven veel.

Heb je wat gehad aan onze tips? Deel de tips zodat anderen net zoals jij hiervan kunnen afvallen! Dit kan door middel van onderstaande social media knoppen ;).

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis onze gezonde tips en recepten niet langer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in,