Touwtje springen en afvallen!

Touwtje springen wie kan het niet? Het is een dagelijkse bezigheid op de schoolpleinen in het hele land. 10 Minuten touwtje springen is gelijk aan 1,5 kilometer hardlopen.

Wanneer je een uurtje touwtje springt zul je meer als 800 calorieën verbranden, hierbij werk je zowel aan je armen, benen als je conditie. Je zult ook je botten en gewrichten versterken.

Touwtje springen is ook goede oefening om je coördinatie, lenigheid en je uithoudingsvermogen te verbeteren. Touwtje springen is een intensieve activiteit, je hoeft het ook geen uur lang touwtje te springen om er voordeel uit te halen.

Om blessures te voorkomen dien je wel op de juiste manier touwtje te springen. Je moet je knieën licht buigen, het touw moet je op heuphoogte houden met je handpalmen gericht naar je lichaam. Spring zachtjes op de bal van je voet en houd je lichaam recht ten opzichte van de vloer.

Variatie

12 minuten oefening
Begin de oefening met 1 minuut rustig springen en de volgende minuut doe je een intensieve sessie van 1 minuut. Na de intensieve sessie kun je 1 minuut rust gaan houden. Herhaal deze procedure 4 keer, dan doe je er in totaal 12 minuten over.

Afwisselende voeten
Maak eerst 10 sprongen met beide voeten, wissel daarna af naar je linkervoet. Na 10 sprongen ga je over naar alleen je rechtervoet. Probeer iedere keer dat je opnieuw begint langere sessies te springen.

Hoge stappen
Maak sprongen op normale snelheid, maar zorg ervoor dat je knieën omhoog komen tot een hoek van 90 graden. Beëindig de oefening met een uithoudingsoefening waarbij je touwtje gaat springen op jouw eigen favoriete manier. Zorg er dan voor dat je dit minimaal 5 minuten volhoudt zonder te stoppen.

Sport en Fitness

Heb je de oefeningen uitgevoerd? Deel dan de oefeningen zodat anderen net zoals jij hiervan kunnen afvallen! Dit kan door middel van onderstaande social media knoppen ;).

algemeen 468x60

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis onze gezonde tips en recepten niet langer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in,