Wat is jouw persoonlijkheid?

Maak gebruik van je zelfkennis en vind een sport die bij jouw karakter en levensstijl past. Hierdoor ga je het sporten niet alleen leuker vinden, je houdt het ook veel langer vol.

Er zijn verschillende persoonlijkheden:

Welke persoonlijkheid heb jij?

 

Sociale type:

De sociale type kiest ervoor om een sport te beoefenen waarbij er dubbele voordelen uit de sport behaald kunnen worden. Dat betekent dat je wilt gaan sporten maar tevens wil je ook nieuwe mensen leren kennen. Het komt erop neer dat je een gezellige tijd wilt hebben.

Teamverband: Voetbal, basketbal, volleybal, hockey etc;
Zwemmen met vriendinnen;
Hardlopen met je partner of in groepsverband;
Groepstrainingen in de sportschool: Pilates, Aerobics, Bodypump, Spinning etc

 

Competitieve type:

De competitieve type is iemand die van strijd houdt, je houdt van een spannende wedstrijd en van sporten waarbij je een adrenalinekick krijgt. Je haalt voldoening door jezelf iedere keer te verbeteren in je techniek en dat toe te passen in competitieverband.

Tennis
Squash
Badminton
Wielrennen

 

Lijstjes-type:

De lijstjes-type is iemand die ervan houdt om volgens een afvinklijstje te werken, jij bent iemand die alles volgens een lijst doet. Ook sporten komt op je lijstje voor, je moet ervoor zorgen dat je sporten niet onderaan het lijstje zet. Hierdoor ben je gemotiveerd om nog te sporten want er is nog zoveel meer te doen. Je vindt het zelf leuk om te bewegen maar je bent niet iemand die na het sporten in de kantine blijft hangen.

Joggen
Pilates
Skeeleren
Aquarobics

 

Creatieve type:

De creatieve type is iemand die ervan houdt om tijdens het sporten zijn energie kwijt te raken, je bent iemand die behoefte heeft aan zelfexpressie. Zelf houd je van verschillende sporten, zowel binnen- als buitensporten zouden bij jou passen.

Kunstschaatsen
Streetdance
Ballet
Turnen

 

Anti-stress type:

De anti-stress type is iemand die ervan houdt om te ontspannen. Je houdt van activiteiten met een ontspannende werking. Naast de innerlijke rust vind je het ook belangrijk om aan je uiterlijk te werken.

Yoga
Zwemmen
Pilates
Tai Chi

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis onze gezonde tips en recepten niet langer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in,